пʼятницю, 14 грудня 2012 р.

Що таке генплан?


Генера́льний план міста Ніжин— вид містобудівної документації, що регулює містобудівну діяльність в місті, визначає умови безпеки мешкання населення, забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних і екологічних вимог, раціональне визначення меж землекористувань, зон житловою, суспільної, промислової забудови, територій, що особливо охороняються, зон різної містобудівної цінності, розміщення місць прикладення праці, розвиток інженерно-транспортної інфраструктури, впорядкування територій, збереження історико-культурної спадщини і антропогенних ландшафтів.
Генеральний план є нормативно-правовим актом органа місцевого самоврядування. Цей документ містить загальні правила господарської діяльності, розраховані на тривалий час, близько 20 років. Більшість інформації з генплану прямо чи опосередковано вливає на прийняття управлінських рішень.

Цей документ містить інформацію про демографічні, соціальні й економічні показники стану розвитку місцевої громади – вони зумовлюють попит. Перспективи майбутніх капітальних проектів і територіальні напрямки розширення міста дають можливість спрогнозувати і попит, і пропозицію.

Основним завданням роботи є розгляд можливості зміни типу житлової забудови земельної ділянки в районі вказаних вулиць з садибної на багатоквартирну з внесенням відповідних змін у основне креслення Генерального плану міста.


Немає коментарів:

Дописати коментар